De bästa nattklubbarna i Malmö

De bästa nattklubbarna i Malmö

Malmö är den tredje största staden i landet och har ett brett utbud av indieklubbar och små skivbutiker. I själva staden bor inte mer än 280 000 invånare, men befolkningsantalet växer kraftigt och det har förstås även en påverkan på stadens nattliv. Malmö har ett spännande nattliv med flera olika pubar, liveevenemang och restauranger med barer. Förutom dessa samt stadens nattklubbar, finns även det statliga casinot i Kungsparken.

Malmö är en stad som håller igång mer eller mindre hela dygnet. Oavsett om du gillar livemusik, trendiga klubbar, eller mysiga och genuina ställen, finns det en nattklubb som motsvarar dina preferenser bland Malmös klubbar. Många platser håller öppet till gryningen. Om du går till en lite finare nattklubb, bör du följa den internationella klädkoden, vilket gör att det är helt okej att bära kostym eller smoking. I övrigt är besökarna på stadens nattklubbar ofta ganska nerklädda. Flera av stadens caféer, barer och klubbar ändrar karaktär under ett dygn, till exempel från en bar till ett café. Det är en upplevelse som du definitivt inte vill missa! Den generella inträdesavgiften på Malmös klubbar ligger på mellan 50 och 150 kronor.

Lilla torg

När du befinner dig på torget Lilla torg i Malmö är du omgiven av restauranger och torget är en populär plats året runt. Allra mest välbesökt är det dock under sommaren, när uteserveringarna är fyllda med gäster. Restaurangerna Moosehead, Victors och Mello Yello ligger intill varandra, och på andra sidan torget ligger den skotska puben Drumbar. Den sistnämnda ligger i en byggnad som har stått på platsen ända sedan 1500-talet, och här finns ett brett utbud och öler och whiskysorter på menyn.

På torget ligger även den japanska restaurangen Izakaya Koi. Här kan du med fördel avlägga en visit och dansa på den nattklubb som är fördelad på två våningar, med en terrass och ett dansgolv. På gatan som ligger precis bredvid denna restaurang, Skomakaregatan, hittar du restaurangen Myteri som specialiserar sig på supersmarriga cocktails.

Andra ställen att besöka på kvällstid inkluderar den restaurang som går under namnet Bastard, den irländska puben Fagans samt hotellbaren Rosen. Om du känner för att dansa, finns det flertalet dansgolv där du kan visa upp dina rörelser på den stora nattklubben Etage på Stortorget. Precis bakom Etage ligger dessutom två andra nattklubbar, Hipp och Adelgatan, där du kan fortsätta dansa om kalendern indikerar att det är fredag eller lördag kväll. På Swing Inn hittar du ytterligare fyra dansgolv om du håller dig inom åldersgränserna (25 till 35 år).

Några hundra meter från Lilla Torg ligger centralstationen. I detta område hittar du bland annat restaurangen Skeppsbron, där du på fredagkvällar kan besöka klubben om du är över 35 år gammal. Här ligger också de mer traditionella pubarna Bishop Arms och Green Lion Inn.

Möllan

Området runt Möllevångstorget kallas i folkmun kort och gott för Möllan. Här ligger flertalet olika pubar och restauranger som har en lite mer avslappnad atmosfär. Här är bland andra Belle Epoque, TEmpo, Söder om Småland, Metro och Carib Creol belägna. På Möllan hittar du också Grand Öl och Mat, där du kan äta och dricka gott och njuta av livemusik flera gånger i veckan.

Om du gillar musik bör du för övrigt besöka Kulturbolaget. Det här stället har även en bar där du kan stanna till och ta en drink. Precis i närheten av Kulturbolaget ligger också Babel, som har ett brett utbud av musikframträdanden. Om du fortsätter att promenera mot Folkets park, kommer du att kunna höra ännu mer musik från Moriska Paviljongen i parken. Du kan också fortsätta vidare till restaurangerna vid S:t Knut, som är särskilt välbesökta under sommarmånaderna.

HBTQ-vänliga ställen

Södra Förstadsgatan ligger restaurangen Bee Bar, som kallar sig själv för straightvänlig. På lördagar kan du också besöka den mixade gayklubben Wonk på Amiralsgatan. Stället har två dansgolv, tre barer samt karaoke. Club Fame har öppet på fredagar och på Klubb Tomboy kan du dansa tills du inte orkar dansa längre, tillsammans med de mest livliga gaymänniskorna i staden.