Hippa ställen i Stockholm

Hippa ställen i Stockholm

Många hippa människor ryggar lite när de hör “Stockholm” och tänker att det är ett ganska grått och tråkigt ställe. Faktum är att ingenting kunde vara mer fel! Den kungliga huvudstaden är snarare en väldigt häftig och hipp stad, där du kan hitta en otrolig blandning av kultur, design, konst, shoppingmöjligheter och en massa andra trevligheter. Stockholm verkar ligga i framkant när det gäller alla olika sorters trender, och när saker trendar i Stockholm är de fortfarande heta i New York. Det gäller trender inom allt från mat och mode till musik. Stockholm är en stad som är fullproppad med trendsättare. Du har säkert hört talas om det svenska popundret, för att ta ett exempel. Här kan du utan problem spendera mer än bara helgen.

De flesta av dagens trendsättare i Stockholm hittar du bland de hipsters som huserar på Södermalm. I en stad som är så hipp och cool som Stockholm finns det dock hippa människor i de flesta av stadens områden. Det är snarare svårt att hitta en stadsdel där du inte ser kvinnor och skäggbeklädda män som håller i en latte.

Den kungliga huvudstaden är en väldigt häftig och hipp stad, där du kan hitta en otrolig blandning av kultur, design och konst.

Geronimo’s FGT

Geronimo’s FGT är en bar och restaurang som är belägen i Gamla Stan. Emellanåt anordnas spelningar av olika slag här, och på menyn hittar du bland annat hamburgare, tacos och burritos. Flera av rätterna går även att få i vegansk tappning. Deras vegetariska tacos görs enkelt om till veganska, med hjälp av den veganska ost som köket har att tillgå. Enligt ställets hemsida är i princip alla de rätter som erbjuds även tillgängliga som vegetariska och veganska sådana. Prisnivån ligger mellan 150 och 225 kronor. Undantaget är Taco Tuesday, då en taco kostar 25 kronor. Rekommenderat är att du beställa fyra tacos om du vill vara säker på att bli riktigt mätt.

Morfar Ginko

Morfar Ginko Swedenborgsgatan i Stockholm är en trendig nattklubb på Södermalm. På helgerna gästar olika DJ:s, vilket kryddar stämningen. Mitt i veckan kan man istället spela pingis vid baren och under de varma sommarmånaderna kan man dessutom vistas på gården. Inträdet till klubben ligger på 120 kronor och klubben är öppen alla lördagar från midnatt till klockan 04. Klubbens DJ:s spelar allt från discomusik till jazz, soul och funk. Morfar Ginko är en populär klubb som snabbt bli full, så du bör anlända i god tid om du inte vill bli besviken.

SoFo

Hela SoFo (söder om Folkungagatan) Södermalm är ett område som är fullt med trendiga butiker, barberare och bra restauranger. Det är utan tvekan det mest hipstertäta området i hela Stockholm. SoFo är beläget på östra sidan av Södermalm och här har du alltid nära till små caféer som även säljer kläder, samt klädbutiker som säljer vintagekläder och även hyser barberare. Du kan till och med hitta hotell som säljer sin inredning. Den röda tråden i SoFo är att ingenting är så enkelt som det verkar. Framför allt området kring Nytorget har många bra restauranger och butiker. Det är också det bästa stället att sitta och titta på människor under sommarmånaderna.

Mariatorget

Mariatorget Södermalm är beläget bara en promenad på ungefär 10 till 15 minuter från Gamla Stan. Detta området runt parken och torget är ett populärt ställe för såväl turister som lokalbefolkningen att hänga på. Här hittar du bland annat en massa butiker och restauranger längs Hornsgatan.

Gamla Stan

Gamla Stan i Stockholm är inte bara det området där Geronimo’s FGT, som vi har beskrivit längre upp på denna sidan, ligger. Det är också den destination i Stockholm som flest turister besöker. Gatorna är pittoreska och ofta medeltida, och om du gillar kullerstensgator har du verkligen kommit till rätt plats! Här finns också flera av stadens mest besökta turistattraktioner, bland annat det kungliga palatset och Nobelmuseet. Många av gågatorna är fulla med butiker som säljer krimskrams samt vykort och annat som turister gillar. För att få se mer än bara det historiska centret i staden, bör du dock ta dig ut till några av stadens övriga områden.