Indieklubbar i Göteborg

Indieklubbar i Göteborg

Göteborg har av vissa beskrivits som Sveriges motsvarighet till Melbourne, om Stockholm vore Sydney. Göteborg är inte bara den näst största staden i landet, utan anses dessutom vara den kanske häftigaste staden av de alla. Om du gillar indiepop är chansen stor att flera av dina svenska favoritband kommer från just den här staden. Precis som fallet är med de flesta andra svenska städer, är helgerna de dagar då klubbarna är som mest välbesökta och då de flesta spelningarna äger rum. Du kan dock hitta gott om skivaffärer och hippa caféer att hänga på under resterande del av veckan.

Göteborg är nämligen packat med små caféer och traditionella skivbutiker som är uppskattas av stadens alla hipsters.

Mint Condition

Mint Condition är en superb klubb som vanligtvis inleder med två liveband och avslutar med en DJ-spelning. Här kan du förvänta dig att få höra den bästa indiepoppen i stan. Här erbjuds en bra blandning av indiemusik och nattklubbsmagi, som ibland övergår till lite mer radiovänlig pop. Om du vill ha en riktigt bra kombination av DJ-uppträdanden och liveframträdanden är det Mint Condition du ska besöka.

Klubb Existens

Klubb Existens är en indieklubb som en gång i månaden har spelningar med ett antal olika liveband. Klubbens namn är kanske inte det bästa, men det är en utmärkt klubb för den som är sugen på en indiekväll på stan. En gång i månaden slår klubben upp portarna och ofta har man då liveband som spelar. Här kan du förvänta dig att få se en hel del hipsters hänga omkring och dansa som om de inte har gjort någonting annat i sina liv. Det enda negativa med den här kvällen är att det kommer dröja ungefär 30 dagar till det är dags för nästa!

Jazzhuset

Jazzhuset spelar turnerande indieband ofta live. Bland annat har The Faint och Stephen Malkmus uppträtt på denna klubb. Det är här de allra flesta livegigen i Göteborg äger rum. Det är en väletablerad klubb på indiescenen och de flesta turnerande banden kommer förr eller senare att spela här. Det är också en väldigt populär klubb och ett ställe som alla som älskar indiemusik måste besöka.

Pusterviksbaren

Pusterviksbaren är en indieklubb med två våningar. På nedervåningen håller DJ:s till och på ovanvåningen spelar såväl liveband som DJ:s. Här har flera kända indepopband spelat genom åren. Pusterviksbaren har anor som går tillbaka till 1920-talet, och Pustervik är det ställe du går till för att få uppleva teater, dans och musik i en härlig retroomgivning. Själva klubben har öppet till klockan 03 och drinkarna flödar i rummet ända fram till stängning.

Henriksberg

Henriksberg är en klubb där punk- och rockband spelar, när de inte tar en öl och kikar ut över staden från klubbens takbar.

Sticky Fingers

Sticky Fingers är en konsertarena på Kaserntorget där diverse indieartister uppträder. Det du dock bör ha i åtanke, är att Sticky Fingers är ett ställe där man inte spelar indiepop utan death metal. Det innebär att det inte är en dum idé att bära öronproppar för att skydda hörseln, när den dunkande basen och de vrålande gitarrerna gör sitt bästa för att skada dina trumhinnor. Om du istället går upp en våning, kommer du istället att få höra riktigt bra indiepop, soul och funk.

Någonting att äta efter klubben

Även om det kan vara trevligt att vara ute och dansa, lyssna på musik och umgås med nya människor hela natten lång, kan det också bli lite uttröttande och du kommer förmodligen efter ett tag att bli hungrig. Om du blir sugen på en bit mat efter klubbesöket, finns det ett brett urval av rätter att välja mellan på de restauranger som har öppnat längs Göteborgs långgator. Strax väster om Linnégatan, där Masthugget möter Haga, blir allt lite stroppigt. Här specialiserar sig restaurangerna på allt från tequila till dim sum. Chanserna att du hittar en rätt som faller just dig i smaken är stor.