Om

Vi är ett par festglada personer som gillar att förlora oss själva i nattlivet på helgkvällarna. Det händer förstås att vi även besöker klubbar och liknande på vardagskvällar, men som de flesta andra i det här landet har vi diverse åtaganden som gör det svårt för oss att festa varje kväll. Vi skulle dock älskar att festa alla dagar i veckan, om det bara var möjligt! Eftersom du har hittat hit, antar vi att även du gillar att festa. På den här webbplatsen kommer du att få all information du behöver om det svenska nattlivet.

Vad du hittar här

Vi kommer bland annat att presentera några av de bästa klubbarna i landet. Vårt fokus ligger främst på de tre största städerna i landet, det vill säga Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi kommer dock även att titta lite närmare på några av de olika klubbarna som finns att tillgå i Uppsala. Nattlivet i Sverige skiljer sig markant mellan de olika städerna, både när det gäller utbud, kvalitet och inriktning. Det är förmodligen ingen som överraskas nämnvärt av att det rikaste nattlivet finns i Stockholm, men faktum är att även flera av våra andra större städer har en hyfsat bra nattklubbscen.

En del klubbar är lite mindre kända, väl bevarade hemligheter, medan andra är så pass välkända att nästan hela landets befolkning känner till dem. På den här sajten försöker vi guida dig till de bästa klubbarna, barerna och restaurangerna i landets storstäder. Vi ger dig också en hel del tips på hippa caféer att besöka. Det är ju trots allt inte särskilt ovanligt numera att caféerna även har en bar. Vi presenterar också några av de områden där du kan hitta lattedrickande hipsters.

Vi kommer också att lista några av de bästa indieklubbarna i såväl Göteborg som på Södermalm i Stockholm, samt i andra delar av huvudstaden. Om du gillar indiepop och annan indiemusik, kommer du förmodligen att få flera heta tips på ställen att besöka, för att njuta av bra livemusik och dansa hela natten (eller hela helgen för den delen). Nattklubbarna och indieklubbarna har en tendens att leva ett kort och intensivt liv. Ena stunden ploppar de upp som svampar ur marken, i nästa stund har hälften lagts ner. Det gäller därför att ta tillfället i akt och besöka dem medan de fortfarande är aktiva, för man vill ju inte missa möjligheten att besöka en ikonisk nattklubb under dess storhetstid.